За Кения се размечтах още миналата година...или по-миналата. Досега не ми се удава възможност да я посетя поради ред причини. Най-вече, че там се ходи по време на голямата миграция. Всяка година стада от хиляди животни мигрират между Масай Мара в Кения и Серенгети в Танзания, за да търсят храна и вода, бягайки от сухия сезон. 
Между юни и октомври повече от милион животни изминават това разстояние, създавайки огромен животински поток, устремен към живота. При всяко прекосяване на реката умират около 250 000 животни, смачкани от останалите, изядени от крокодили, повлечени от реката. Пише, че гледката е изумителна. Можеш дори и да си наемеш балон и да прелетиш над огромното море от антилопи. От нашенска агенция ме посъветваха да направя пътуването през август. И нещо не ми се получава досега.

От друга страна ми се иска освен наблюдение на животни в естествената им среда, или така нареченото "наблюдение на големите пет" - лъв, леопард, слон, бивол и носорог, да мога и да поплажувам. Не съм намерила такъв туристически пакет, който да ми е по мярка. А самоорганизирана в Африка не ми се рискува. За тази година може да ми излезе късмета и да попадна на оферта, която да ме направи щастлива. 

При всички случаи такова пътуване е доста напред в листата ми и не мисля дълго да го отлагам. 😉