Аквапарк. Горещо препоръчван от TripAdvisor. Отделяме цял ден на това посещение. Паркът се намира в южната част на острова и имаме и път дотам. На мен лично ми се искаше да отидем по в края на почивката на това място, за да сме с малко повече тен. Но нямаше как да наместим програмата и го направихме на третия ден. Надявах се да не изгорим много. По тези места докато се забавляваш забравяш за плажното масло и после има страдание. Не е да не се е случвало и преди 😉

 

Решила съм да бъда по-екстремна от обикновено. Ще се спускам от всяка пързалка.

Само от тази на снимката не посмях. Ставаше ми страшно само от долу като я погледнех. Искаше ми се да се преборя със себе си и най-вече със страховете си. Почти се получи. Следващият път повече.

Аквапаркът е доста голям и много хубаво озеленен. Има забавления за всички възрасти. Но на практика като изключим типично детските пързалки и най-скучната река в света, останалото е доста екстремно. И примесено с писъците на тези, които се спускат преди теб е много яко като преживяване. Имаше доста адреналин.  

Изненадах се от себе си. Оцелях. И мога да кажа, че дори беше много над очакванията ми като приятност. Е, поопържих се, но нищо критично. Заради сенките и красивите палми оцелях. Иначе на юг в Тенерифе е доста африкански климата. Поне 10 градуса отгоре е температурата в сравнение със северната част. И няма никакво облаче. Ако има вятър то той е горещ африкански. 

В този ден се прибираме към хотела направо разбити. И сме много мълчаливи. Явно умората ни е в повече. Тези места те изцеждат физически, но пък психически лично аз се чувствам много по-освободена и определено е вярно това, което казват - излезеш ли от зоната си на комфорт и справиш ли се, удовлетворението е голямо. Няма нищо по-страшно от самия страх. Затова не бива да се страхуваме, а да се борим, да правим непознати неща и понеже ще успеем накрая ще си кажем - че то това нищо не е. И така напред към следващото и следващото. 

Утре е Маска. Подозирам, че пътуването дотам ще добави още адреналин у нас. Ще видим 😉