Дойде реда и на ниската земя да бъде посетена. Края на април и началото на май са прекрасно време за лалета и Холандия. Преди две години приятелка ми подари разделител за книги с програма за 2017 за градините Кукенхоф. Това и разказа и за Холандия запалиха интереса ми да видя това малко парче земя в края на континента ни. Събрахме се група и както се казва в приказките - речено - сторено. Летя сравнително неподготвена към Айндховен. Знам, че искам да видя лалета, Ван Гог и градчето без улици Гитхорн (или както там го произнасят Хитхорн). Каквото друго дойде все е добре дошло. Имам пътеводител, дъждобран и добро настроение. Това е абсолютно достатъчно.

Думата, която най-добре описва Амстердам е младост. Това е град с много младежи туристи. Духът е млад, усмивките са много, въпреки, че слънцето е малко. Малко за моите предпочитания за южен климат.

Ще опитам да разкажа за нещата, които ме впечатлиха за петте дни в Холандия, но за да ме разберете е добре да видите, вкусите и помиришете местата, за които пиша и нещата, за които ще споделя.