Или Карлсбад, както предпочитат да го наричат западните туристи, е стар курорт в Чехия. Има множество минерални извори, но най-големите са 12 на брой. Има и един тринадесети, който е за душата - ликьорът Бехеровка  😉.

Градът ни посреща с намръщено време. Така ще е и през трите ни дни на престой. Освен това и застудя значително, което леко ме изненада, защото в края на юли да си с дълъг ръкав и яке не е най-естественото нещо.

Хотелът ни е на много високо, всяко слизане за разходка и бира е като мини тренировка. Докато не открихме къде е спирката на фуникуляра и не се възползвахме от него. На третия ден...Пълно е с руски туристи. Наричат Карлови Вари най-западния руски град, тъй като е предпочитан от тях за почивка и са закупили голяма част от хотелите и ваканционните апартаменти  в него.

Духът на града е някъде в 19 век. Сградите са красиви, гората е зелена и навсякъде витае едно убийствено спокойствие. Чак да ти дойде в повече. И с това време в комбинация направо се разбихме от почивка. Толкова до късно не бях спала скоро. Обзело ме е много лениво настроение, едно такова съзерцателно ми е...

Бирата и тук е добра. Дегустираме различна по няколко пъти на ден. Шляем се безцелно и спим. Направихме и едно СПА, но на следващия ден и с това не ни се занимаваше. Като казах - голям мързел, голямо нещо.

Бях гледала един филм, в който главната героиня дойде в Карлови Вари и изкара страхотен купон. На нас града ни се видя замрял. Може би заради сезона. Не знам. Не мисля, че е моето място за почивка. Твърде скучно ми дойде. Като стана на 75+ вероятно бих се чувствала там по-добре. За момента не бих го препоръчала. Може би за час - два разглеждане става. За повече няма смисъл.

Хотелът на върха

Един от емблематичните хотели в града - Pupp

А тук известно време е пребивавал Гьоте

Някъде в Карлсбад

Една от колонадите в града, направена за да могат хората да се разхождат и да пият вода от лековитите извори

Сградата на операта