Накрая на всяко пътуване се опитвам да обобщя за себе си как е минало, кое ме е впечатлило най-много, с какво ще запомня дадено място. Колкото е по-дълго пътуването и по-наситено с преживявания толкова ми е по-сложно обобщението. В Перу мястото, което ме омая безспорно е Мачу Пикчу. Там витае мистерия, която не мога да опиша добре с думи. Там сбъднах голяма своя мечта. Почувствах едновременно адски много емоции, които така се преплетоха, че не знам коя остана водещата. Емоции, които разплакват и остават в сърцето завинаги. 

На това пътуване бях с хора от моята кръвна група. Хора - мечтатели, хора - откриватели. Хора с широко скроени мирогледи, които са много човечни и нормални. Почувствах се сред свои на разстояние над 10 000 км от дома. 

Южна Америка е ново за мен. Много различна от всичко, което съм виждала. Континент, пропит с голяма доза история и мистерия. Където реалните факти и фантазията често сменят местата си. Място, което желая да проуча по-добре. Хора, които ми се иска да опозная. Природни гледки, които очите ми искат да видят.

Думата  за Перу е име - Мачу Пикчу.