Бали

Днес денят ще започне с посещение на острова на костенурките. Ще ни закарат до там с лодка със стъклено дъно. Ще може и да се гмуркаме с шнорхел. Това забавление си го организираме сами. Идеята изглежда добра, но след гмуркането малко съм разочарована. Няма я красотата, която съм виждала в Червено море. Рибките, които излязоха на повърхността и хранихме с хляб бяха красиви. Но коралите - не.

...

Очаквах да видя остров с пясък и свободни костенурки. Вместо това виждам импровизиран зоопарк. Отново опираме до очакванията. Човек не бива да ги има, за да няма разочарование. Костенурките са водни и са доста големи. Но на мен ми става жал като виждам как хората от групата се опитват да ги яхнат, за да запечатат глупостта си. Много от тях са селфи маниаци. Побъркват се да се снимат постоянно. Интересуват се само да се отбележат тук и там, че са били, но какво са видели е друга тема. А да са почувствали съвсем не съм убедена, че са.

...

Има и други животни на острова - птици, змии, игуана и едни бодливи таралежи 🤪. Има и малки костенурки. Дори и аз се снимах с една такава. В тези географски ширини ме впечатлява най-вече флората и фауната. Много е екзотично всичко. И е в унисон с любопитството ми към света. Красиво е. Зелено е. Обичам зелено! В същото време е и много цветно и уханно. Франджипани е моя аромат. Тези нежни цветчета са навсякъде. В остатъка от деня ще плажувам и почивам. На шезлонгите на хотела е страхотно. Дори отворих книгата си. Срамота - за две седмици няма да изчета и една книга. А взех три и се чудех дали ще ми стигнат. Луда работа. Но пък и този път програмата е много интензивна. Нямам време даже да се наспя. Вече съм хронично недоспала. И с една идея по-щастлива.