Куала Лумпур

Днес съм въодушевена от сутринта. Ще се кача на първия си небостъргач. Кулата-близнак 2 от кулите на Петронас. Качваме се на моста между двете на 41- я стаж и на терасата за фото на 86-я. Голям кеф е! Светът изглежда нищожен. Гледката си я бива.

...

Следва султанския дворец на главния за Малайзия султан. Имат си девет общо и на всеки пет години се сменя върховния измежду тези девет. Питах водача ни колко жени има султана. Оказа се, че харема е мит. Имал бил само една. Може да има четири, но явно не иска.

...

Продължаваме до мястото, където е възникнал Куала Лумпур. Там, където се събират двете реки и тръгват към морето. В близост до мястото е площада на независимостта. До него има игрище за крикет - следа от английското управление. Посещаваме стария им пазар и пазаруваме.

...

Аз зарязвам групата и отивам в птичия и пеперудения парк. Толкова чавки, които се разхождат между хората, не бях виждала. Много ми харесва така. Много е естествено. При пеперудите леко се изнервям от факта, че не мога да запечатам на снимка красотата, която лети покрай мен. Опекох се и реших, че каквото видях ми стига.

...

Едно такси и след двадесет минути съм под душа чисто нова и свежа. Чака ме фолклорна вечер с типична малайска храна. Храната става. Люта е, но се намира какво да хапнеш. Танците са забавни, а танцьорите - свежарки. Малайзия е наистина мултинационална държава- има малайско, има индийско, китайско... Всички съжителстват в хармония. Това се вижда и в танците им, и в кухнята им, и по улиците им. Или поне така изглежда за турист като мен. Искам да снимам кулите и през нощта, защото са уникално красиви. Успявам донякъде да го направя на излизане от ресторанта. Прибирам се в хотела с идеята да легна в по-човешки час. Но вече е почти полунощ, а аз не давам признаци да заспя в близкия половин час...Утре ще е поредния ден, наситен с разнообразни и нови неща. Доволна съм. Живея тук и сега. И не мисля за нищо и никой. Поне в 95% от времето. Така и трябва да бъде. Спирам да пиша. Ще спя!