Сингапур § Куала Лумпур

Ставаме твърде рано. Не мога да се наспя. Вече става хронично. Ще летим днес за Куала Лумпур. Летището Чанги е все така готино. Цветя, зеленина. Страхотно място!

...

В супера срещу хотела предлагат прясно заклани птици

Полетът е кратък. Аз се оказах с място до прозореца, което е супер. Снимам, но и малко ме е страх, защото летим ниско и друса като в каруца. Добре, че е около 40 минути. Кацаме в Малайзия и контраста е налице. Мръсно е. Летището е доста мизерно. Хотелът е нов. Открит е миналата година и е доста добър. Около него е Кербала. За жалост. От стаята ми виждам едната половина на едната кула близнак. Имам час да намеря нещо за ядене и в крайна сметка прибягвам до отчаяно решение - двоен чийзбургер с картофи в близкия Макдоналдс. Срам ме е да кажа. Не посмях да ям друго. Добре, че тръгваме до Селангор. Там ще се яде морска храна.

...

Първо се качихме на един форт, на който не запомних името, защото бях заета да се радвам и да храня местните маймуни. Харесвам ги. Но се оказаха непредсказуеми. Ухапаха двама от нашите и се наложи да се ходи до местния доктор.

...

Хапнахме прясна морска храна и се почерпихме с бира за здравето на една рожденичка от групата. Яденето беше вкусно и доста люто. После се качихме на лодка и гледахме светулките по мангровите дървета на река Селенгор. Красиво е, дърветата светят като коледни елхички. И иначе шумната група седи притихнало и е една нирвана  в лодката...Много съм уморена. Цял ден заспивам като вляза в автобуса. Не мога да се пренастроя, а програмата е доста активна. На Бали ще се размажа от релакс.