Сингапур

Никой от групата не се отказа от безумния шопинг в полза на зоопарка. И така - отивам сама. Вече знам къде да се кача на метрото. Голямо е и сравнително сложно за ползване. Но е безумно чисто и с купчина забрани - да не ядеш, пиеш, пушиш...Слизам и тръгвам да търся автобус. Някакъв възрастен човек ме пита дали не отивам в зоопарка и започва да ми обяснява къде да отида. Чула - недочула тръгвам, а той ме настига и връща към ескалатора, по който е трябвало да сляза. Тук освен, че като те видят да носиш карта и имаш вид да не знаеш къде отиваш те упътват учитиво, очевидно и искат да се уверят, че си разбрал и си се запътил, където трябва.

След час време вече съм в зоопарка. И още на входа едва не се спъвам в паун с две малки и в две маймунки. Хубаво е. Естествено (доколкото е възможно). Огради почти няма. Кенгурата бяха в почивка и малко се разочаровах. Но пък има жирафи, панди, бял тигър и още много животни. Мога да остана цял ден, но няма време. След три часа доста усилен вървеж поемам обратно към хотела, за да продължа с групата за остров Сентоса.

Ще отидем до там с кабинковата въжена линия. Мислех, че след Лисабон няма да ме е страх, но този път доста се шашнах. Беше високо. Беше над океана и продължи доста време. Имаме четири часа да правим каквото искаме. Можем да намерим занимания за седмица поне, но я нямаме тази седмица. Влизам в аквариума. Не е малък, но след океанариума в Лисабон този няма с какво да ме впечатли. Въпреки всичко аз обичам такива места. Те ме омиротворяват.

Качвам и Мерилиона (символа на града) естествено 🙂 и установявам, че гледката си я бива. Остана време за музея за оптична измама. Много се забавлявах с други от групата. Очаква ни светлинно шоу на брега на океана.

Успях да топна два крака за десетина минути в Индийския океан. Регистрирах се. Шоуто е ефектно, не е чак нечувано красиво. Просто приятно. Май това беше от Сингапур. Ще изпием по бира някъде около хотела и събираме багажа.

Много бъдеще в този град. Много екзотика. Много забрани. Много ред. Думата ми за Сингапур в инженеринг. Даден е път на много нестандартни решения. На мен ми липсваше дух в цялата картинка. Ще се радвам пак да дойда и да видя града. Може би различен от днес...