2015 - та

Почти свърши тази година. 2015 - та не беше моята. Сблъсках се с толкова много разочарования. Разделих се с толкова много хора. Съдбата подложи на изпитание почти всяко мое чувство. Бяха сама, бях самотна. Най-болеше, когато бях самотна сред хора. Открих много неща за себе си, повярвах си повече. Убедих се, че мога да се справя почти с всичко, но цената на това не винаги съм склонна да платя. Разбрах някои свои грешки, други - не можах. Не успях да свикна с безсмислената човешка жестокост. Тази, която цели да те нарани съвсем умишлено. Тя винаги идва от близки до сърцето ти хора, които много точно знаят как да го направят. Това ме натъжава безкрайно. Имах моменти, в които буквално се изпразвах откъм съдържание. Нищо не ме радваше, за нищо не мечтаех, нямах цел и посока. Преоткрих някои приятелства, други загубих безвъзвратно. Някои хора доброволно излязоха от живота ми, други - самата аз изхвърлих. Почистих си къщичката. Ако мога да използвам това сравнение. Имах моменти на безгранична болка, в които се чудех защо се случва точно това, какъв е смисъла, какъв ми е урока, кому е нужно... Още не съм си обяснила толкова много неща. Дано някога да успея.

Сигурно сбърках в доста неща. Но свикнах да бъда една идея по-мила със себе си. Да не се обвинявам и наказвам. Аз съм такава, каквато съм. Толкова мога. Ако съм допуснала грешки то е, защото това съм чувствала, че е правилно. Това е бил житейския ми опит, това са били познанията ми. Давам всичко от себе си. По правило. И, ако нещо се прецака, то е защото това е, което е можело да се случи. Все по-малко се обвинявам за провалите си. Просто се уча да живея с тях и въпреки тях да се обичам. Провалите са част от живота. Ако успея да се събера значи е имало смисъл, порастнала съм в нещо, преборила съм се с нещо.

 

...

За Новата година си пожелавам да е по-добра. Да има мир в душата ми, мир в отношенията  с хората около мен. Да успея да обичам повече. Хората, себе си, живота ... Иска ми се да имам повече поводи да се смея. Да мога да виждам в очите на близките до сърцето ми хора повече радост. Искам да почувствам обич. Да почувствам нежност. Грижа. Искам в края на 2016 да мисля различно от сега. Да мога да кажа - обичах повече, обичаха ме повече, направих повече, зарадвах повече. Според англичаните трябва да помним само доброто от изминалите дни, всичко останало било просто чаши изпит чай. Хубава философия. Трябва да започна да мисля и аз така. Не бива да оставам дълго в плен на нещата, които са ме натъжили и не бива да си позволявам да унивам. След тежки периоди следват хубави дни. Както се казва - "и това ще мине". И лошото минава, и доброто минава. Животът е шарен. И в колкото повече цветове го виждаме толкова повече преживявания сме имали, повече сме научили за себе си и за света.

:)

Весело посрещане на 2016!

Да има блясък в очите и топлина в душите!

Бъдете здрави!

Бъдете любопитни!

Живейте!

И се обичайте! ❤